marți, 25 noiembrie 2014

Tarta cu cocos si fulgi de migdale

Fara pretentii prea mari in ceea ce priveste gustul sau aspectul, tarta cu cocos e doar o... tarta: aluat fraged si budinca de casa cu cocos si unt. Dar, o vei iubi pentru ca vei castiga mai mult timp sa o savurezi :) Gasesti mai jos 2 variante: una rapida in care tu faci aluatul si crema  si cea ultra rapida in care folosesti niste mici artificii ;)




Ai nevoie de: tava pentru tarta, hartie de copt, o oala medie, sucitor

Reteta rapida

Ingrediente

Aluat
250g faina
1 praf de sare
2-4 linguri zahar fin
125g Unt
1 ou
1 plic zahar vanilat
2-3 linguri de lichid (apa, vin sau smantana)

Crema de cocos
3/4 cana de zahar
3 linguri de faina
1 praf de sare
3 cani de lapte
3 oua batute
1 si 1/2 cani de fulgi de cocos
2 linguri de unt
1 lingurita extract de vanilie sau 1 pastaie de vanilie

Fulgi de migdale pentru ornat

Instructiuni

Aluat
1. Pune toate ingredientele intr-un castron si framanta cu spiralele mixerului, mai intai la viteza mica apoi la una mai mare timp de 1 min. Vei obtine un aluat sfaramicios pe care il vei framanta cu mana pana se omogenizeaza. Formeaza o bila si intinde o foaie pe dimensiunea tavii dar cu margini inalte. Unge tava cu ulei si aseaza foaia in tava. Da tava la frigider. Cel mai probabil mai toate retetele iti vor recomanda sa introduci bila de aluat in frigider si apoi sa o intinzi. Pentru ca mi se pare mult mai greu sa o intinzi dupa ce a stat in frigider, eu prefer sa pun aluatul in frigider gata intins in tava.
2. Inteapa aluatul cu furculita din loc in loc. Decupeaza o forma rotunda din hartie de copt si aseaz-o pe fundul tavii. Ia cateva boabe de fasole, naut sau linte si aseaza-le in tava. In acest fel aluatul va creste uniform. Incinge cuptorul la 180 grade si lasa la copt aluatul timp de 12-15 minute. Lasa la racit.

Crema
1. Intr-o oala de marime medie pune zaharul, faina si sarea. Adauga laptele si pune pe foc mediu amestecand mereu. Foloseste un tel daca vezi ca se formeaza cocoloase. Cand se ingroasa, ia de pe foc si adauga 3 polonice din compozitia fierbinte peste ouale batute. Amesteca bine si apoi toarna inapoi in oala amestecul cu oua. Amestecul trebuie sa fiarba la foc mic timp de 2 minute pana se ingroasa exact ca o budinca. Ia de pe foc si adauga cocosul, untul si vanilia. Amesteca si lasa la racit.

Cand si aluatul si crema s-au racit, umple forma de placinta cu budinca de cocos si presara fulgi de migdale deasupra.

Pofta sa ai!


Reteta ultra-rapida

Ingrediente

Aluat
1 pachet aluat fraged (gasesti la Lidl)

Crema de cocos
2 budinci de vanilie
1L lapte
1 si 1/2 cani de cocos
2 linguri de unt

Instructiuni
1. Intinde aluatul in tava de tarta si coace-l conform instructiunilor de pa pachet. Lasa la racit
2. Prepara budincile intr-un litru de lapte conform instructiunilor de pe pachet. Adauga la sfarsit untul si cocosul. Amesteca si lasa racit.
3. Umple tarta cu crema de cocos

Timp liber si desert delicios sa tot ai! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu