Am folosit 500g de naut pentru reteta de humus, va recomand, sa o injumatatiti. Iese destul de mult si daca nu aveti multe guri flamande in jurul vostru va va ramane destul de mult. Am ales sa fierb eu nautul, dar la fel de bine puteti folosi conserve de naut gata fiert. Altfel, nautul trebuie lasat peste noapte la muiat in apa, intocmai ca si fasolea uscata.
Ingrediente
Humus
500g Naut lasat peste noapte intr-un bol cu apa3-4 catei Usturoi
5-6 linguri Ulei de masline
sare dupa gust
3 linguri pasta de susan sau Tahini
200 ml apa rece
Lipie
1 pachet drojdie uscata3 cani Faina alba
3 linguri ulei masline
1 lingurita sare
Instructiuni
1. Pune la fiert nautul si lasa-l sa fiarba 40-60 minute sau pana e moale. Cand s-a racit adauga in vasul robotului boabele d enaut, usturoiul taiat, uleiul,sarea si pasta de susan si mixeaza pana se omogenizeaza. Adauga usor apa si mixeaza. Muta compozitia intr-un bol, acopera cu folie si da la frigider pentru 30 minute. Serveste cu ulei de masline si patrunjel rupt in bucati mari.2. Pentru lipie amesteca drojdia cu o cana de apa calda, dar nu fiarta si o cana de faina. Lasa deoparte pentru 30 minute. Cu mixerul vertical si paletele speciale de aluat amesteca 2 cani de faina cu amestecul de drojdie pana obtii o bila de aluat elastic dar nu lipicios si care se desprinde usor de pe palete. Lasa aluatul sa creasca pentru 2 ore. Apoi taie aluatul in 10 parti egale si formeaza bile. Intinde fiecare bila pe o suprafata cu faina formand lipia. Prajeste, da stiu ca suna ciudat, dar vom praji fiecare lipie in tigaia de clatite.
Pofta sa ai!
Daca iti doresti un gust aparte, poti incerca alte combinatii. Sau daca sa fierbi tu nautul acasa ti se pare time consuming, poti folosi naut la conserva, il gasesti in supermarket.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu