O reteta simpla si la indemana oricui.
Ingrediente
Umplutura
1 Dovleac placintar mediu dat pe razatoare - aproximativ 1kgZahar dupa gust
Praf de scortisoara
Aluat
250g Faina1 praf de Sare
2-4 linguri Zahar
1 Ou
125g Unt rece
1 plic Zahar vanilinat
2-3 linguri Apa rece
Instructiuni
1. De data aceasta iti recomand sa incepi prepararea cu umplutura pentru ca are nevoie de timp pentru a se raci. Pune la foc mic intr-o oala mare dovleacul si zahar dupa gust. Pune pentru inceput 3-4 linguri de zahar, mai poti adauga la sfarsit daca o preferi mai dulce. Amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde si lasa sa fiarba pana dovleacul e moale. Lasa apoi la racit
2. Pentru aluat foloseste un robot de bucatarie. Se pun toate ingredientele si se amesteca pana aluatul se strange intr-o bila. Daca preferi sa framanti cu mana aluatul ar fi bine sa ai mainile reci si sa incerci sa omogenizezi ingredientele din cateva miscari. Acopera aluatul cu folie alimentara si pastreaza-l in frigider pana vei asambla prajitura.
3. Cand compozitia s-a racit, pre-inclazeste cuptorl la 180 grade. Tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara, 20x30 cm sau chiar mai mare. Imparte aluatul in 2 bucati egale. Pe o suprafata de lucru intinsa presara faina si intinde cate o foaie pe rand. Aseaza prima foaie in tava si presara scortisoara pe toata suprafata. Poti folosi o sita mica. aseaza compozitia in tava si uniformizeaza pe toata suprafata. Intinde si cea de-a doua foaie si aseaz-o in tava.
4. Da proajitura la cuptor pana se rumeneste usor desupra. Las-o sa se raceasca, pudreaza cu zahar pudra si bucura-te de toamna :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu