Ingrediente
Aluat
200g Unt180g Zahar pudra
5-6 linguri sirop de capsuni
2 Albuse
1 lingurita colorant alimentar rosu (nu e obligatoriu)
400-500g Faina
1/2 lingurita praf de copt
1 vf de sare
Crema de ciocolata
250g Ciocolata neagra3-4 linguri de smantana pentru frisca
3 linguri de unt
Instructiuni
1. Pre incalzeste cuptorul la 180 grade. Acopera o tava mare cu hartie de copt2. Pune intr-un bol mare untul si zaharul mare. Poti folosi robotul sau un mixer pentru a bate untul spuma. Adauga siropul de capsuni, albusurile si daca vrei sa folosesti colorant alimentar acum e momentul sa il adaugi. La viteza mica adauga si faina si praful de copt. Dupa cum probabil ai observat cantitatea recomandat de faina variaza: 400-500g. Adauga 400g pentru inceput. Ar trebui sa obtii un aluat nelipicios pe care sa il poti modela usor in bilute. Daca nu merge, mai adauga faina, usor cate 50g. Mixeaza pana faina e incorporata.
3. Modeleaza bilute cam de 1-1.5cm. Aseaza-le in tava si apasa-le cu o lingurita mica, formand adancituri. Le vom umple mai tarziu cu crema de ciocolata.
4. Aseaza tava in cuptorul incalzit si lasa-le la copt pentru 10-12 minute. Ai grija sa nu se rumeneasca prea tare. Vrei sa le patrezi roz ;)
5. Intre timp prepara crema. Intr-un craticioara adauga frisca, ciocolata si untul. Fara sa fiarba si la foc mic lasa-le la topit. Cand ciocolata s-a topit, las-o deoparte la racit.
6. Biscuitii se lasa la racit in tava 2 minute dupa ce s-au copt. Ii poti muta pe un grilaj sau ii poti lasa in tava. Foloseste din nou lingurita pentru a marca adancitura.
7. Umple fiecare biscuit cu crema de ciocolata.
Pofta sa ai!
Pentru decor am folosit grilaje si inimioare de ciocolata. Daca vrei sa incerci ai nevoie de: ciocolata, 200g ar trebui sa iti ajunga, hartie de copt, un pos sau un dispozitiv special ca varf: arata ca o sticluta si are in varf un dui cu o gaurica. Iti permite sa faci linii destul de subtiri. Un pos te-ar ajuta mai mult, dar daca nu ai foloseste o punga la care dupa ce o umpli cu ciocolata topita ii tai putin dintr-un colt. Deseneaza cu creionul pe hartia de copt formele pe cre vrei sa le realizezi. Intoarce hartia de copt, desenul e destul de vizibil, si prin presare usoara pe punguta, pos sau sticluta speciala "deseneaza" cu ciocolata. Lasa la rece in frigider cateva minute desenele. Se vore desprinde singure de pe hartie de copt si le poti aplica sau infinge in crema de ciocolata cu usurinta.
Poti folosi orice fel de ciocolata, cu lapte, alba, orice marca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu