joi, 13 noiembrie 2014

Chiftelute de brocoli si branza de capra

Brocoli a intrat in meniul nostru o data cu Stefi. Ii plac si cere sa manance pomisori verzi cu iaurt. Pentru ca varianta cu brocoli fiert in steamer si putin iaurt nu se ridica intotdeauna la cerintele, nu vreau sa spun pretentiilor :P, papilelor gustative ale tuturor din casa, chiftelutele de brocoli si branza de capra au fost o schimbare apreciata :)
Le-am servit cu sos de iaurt si castraveciori murati.





Ingrediente

1 Brocoli fiert in steamer

200g branza de capra rasa
2 oua
100g pesmet
1 lingura de ulei de masline
Daca branza nu e foarte sarata mai poti adauga putina sare

Pentru ornat am folosit piper rosu-

Instructiuni

1. Pre incalzeste cuptorul la 200 grade. Tapeteaza cu hartie de copt o tava mare.
2. Mixeaza cu mixerul vertical sau in robot toate ingredientele pana obtii o compozitie fina si uniforma. Daca e prea lipicios aluatul mai adauga putin pesmet
3. Formeaza bile si aseaza-le in tava. Apasa cu degetele pentru a le aplatiza.
4. Da tava la cuptor pana se rumenesc, eu le-am lasat 20 minute si apoi 5 minute la grill mediu.

Pofta sa ai!







Un comentariu:

  1. Pana la proba contrarie am rezerve mari in privinta ”pomisorilor verzi” dar trebuie sa recunosc ca arata foarte misto si pozele impecabile ma conving sa incerc...

    RăspundețiȘtergere