Daca vrei sa-ti fie mai usor de asezat in saculet si in tava poti folosi tava de briose ;)
Ingrediente
1/2 ardei rosu1/2 ardei galben
1/2 ardei verde
1 ceapa mare de apa
7-10 ciuperci champignon
2 linguri ulei de masline
Foi de placinta
50 unt topit
Sfoara pentru gatit
Instructiuni
1. Taie julien toate legumele. Incinge la foc mic uleiul de masline intr-o tigaie mare si lasa legumele sa se moaie dar sa ramana crocante. Lasa-le deoparte la racit.2. Pre incalzeste cuptorul la 180 grade. Ia 4 foi de placinta, taie-le pe lung in jumatate si fiecare jumatate in 3 patrate. Pentru fiecare saculet vei folosi 4 patrate. Ia un grup de 4 foi si unge-le pa rand cu untul topit. Aseaza fiecare patrat putin decalat fata de cel anterior. Pune 2 linguri din umplutura si strange-le ca un saculet. Leaga cu o bucata de sfoara gura saculetului, dar fara sa strangi. Aseaza saculetii intr-o tava tapetata cu hartie de copt stropeste-i cu restul de unt ramas si presara condimente. Eu am adaugat sare grunjoasa, piper macinat si am presarat boia.
3. Da la cuptor pentru 10-12 minute sau pana se rumenesc.
Serveste-i calzi langa friptura preferata sau pur si simplu ca un aperitiv.
Pofta sa ai!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu