Biscuiti fragezi - Linzer
Gute Linzer! "Gute" pentru ca iti indulcesc o dimineata mohorata de octombrie si preluuungesc pauza de cafea.
Ingrediente
Timp de preparare: 01:30:00
200g faina
50g unt la temperatura camerei
125g zahar, de preferat pudra
2 galbenusuri
1 albus
1 albus
1 plic praf de copt
2 linguri de smantana grasa
1 pliculet zahar vanilinat
1 praf de sare
1 praf de sare
Gem de caise
Zahar pudra pentru ornat
Instructiuni
Preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Mixeaza untul cu zaharul spuma. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, te rog nu-l topi in cuptorul cu microunde :).
Adauga pe rand galbenusurile, albusul si apoi smantana.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si sarea si adauga-le peste amestecul de unt si oua.
Daca aluatul e prea moale mai adauga faina. Framanta aluatul putin, apoi inveleste-l in folie de plastic si lasa-l in frigider 30 minute.
Taie aluatul in 4 si presara faina pe masa de lucru. Intinde o foaie subtire si decupeaza forme, Poti opta sa faci o mica fereastra prin care sa se vada gemul de caise. Eu am folosit forme speciale de Linzer care au fereastra deja decupata. Daca nu ai foloseste 2 pahare cu diametru diferit si asigura-te ca ai un numar egal din fiecare forma: cerc mare si cerc mare cu fereastra.
Aseaza formele in tava acoperita cu hartie de copt si da la cuptor pentru 12-14 minute sau pana se rumenesc usor.
Lasa biscuitii sa se raceasca in tava. Apoi ia un biscuite plin si unge-l cu gem pe toata suprafata. Aseaza forma cu fereastra deasupra. Mai poti adauga gem in fereastra daca iti doresti mai mult.
Optional
Pudreaza zahar pe biscuiti incercand sa eviti fereastra cu gem, e destul de dulce deja :)
Tips&Tricks
1. In loc de zaharul pudra poti folosi o glazura de ciocolata neagra. Topeste 80g de ciocolata menaj neagra la care adauga un cubulet de unt (20g). Traseaza dungi de ciocolata peste biscuiti si lasa glazura sa se intareasca.
2. Orneaza cu fulgi de migdale. Pentru ca iti ramane un albus de ou - bate-l spuma, unge cu o pensula formele cu fereastra si presara fulgi de migdale inainte sa le introduci in cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu