Textura uscata dar in acelasi timp frageda, aroma de cocos intensa si fulgii de migdale intregi crocanti toate combinate cu crema de unt cu aroma dulce-acrisoara de zmeura fac aceasta briosa intr-adevar minunoasa...
Briosa Minunoasa - Briose cu cocos si glazura de zmeura |
Daca mai luam in considerare si faptul ca timpul de preparare si coacere e de 30-45 minute, briosa asta are mari sanse sa devina preferata tuturor.
Pentru reteta de briose aveti nevoie de o tava speciala, fie cu forme mari, fie mici si hartii (chese) de copt.
Pentru glazura ai nevoie de piure de zmeura. Poti folosi sirop de fructe din comert, sau daca vrei sa prepari tu sosul de zmeura foloseste 140g zmeura proaspata sau congelata si 50-75g de zahar pudra. Mixeaza bine intr-un blender si apoi da prin sita pentru a indeparta semintele. Lasa-l la temperatura camerei pana cand vei prepara glazura pentru briose.
Ingrediente
Briose
130g faina alba
100g fulgi de cocos
130g zahar
160g unt la temperatura camerei
4 linguri lapte
1/2 lingurita praf de copt
2 oua
50 g fulgi migdale - Optional
Glazura
140g unt la temperatura camerei
150g zahar pudra
3-4 linguri sirop sau piure de zmeura
Optional, pentru decor poti folosi fulgi de migdale sau cocos.
Optional, pentru decor poti folosi fulgi de migdale sau cocos.
Instructiuni
Incinge cuptorul la 190 grade Celsius. Aseaza hartiutele pentru briose in tava.
Pune intr-un bol toate ingredientele pentru briose, mai putin fulgii de migdale. Mixeaza cu mixerul pana zaharul se topeste. Adauga si fulgii de migdale si amesteca cu spatula sau lingura.
Foloseste o lingura pentru a umple hartiutele de briose pana la 1/2cm de marginea superioara.
Introdu tava in cuptorul incins si lasa-le la copt pentru 16-18 minute sau pana se rumenesc si trec testul scobitorii. Lasa-le sa se raceasca cateva minute.
Intre timp poti pregati glazura. Amesteca intr-un bol untul cu zaaharul pudra. Apoi cu mixerul bate untul pana se topeste zaharul. Gusta, textura trebuie sa fie fina.
Adauga treptat cate o lingura din piureul de zmeura si mixeaza la viteza mica. Pentru a nu se taia crema, piurel de zmeura trebuia sa fie la aceeasi temparatura cu untul.
Adauga treptat cate o lingura din piureul de zmeura si mixeaza la viteza mica. Pentru a nu se taia crema, piurel de zmeura trebuia sa fie la aceeasi temparatura cu untul.
Cand briosele s-au racit orneaza cu un sprit glazura pe briose.
Briosa Minunoasa - Briose cu cocos si glazura de zmeura |
Briosa Minunoasa - Briose cu cocos si glazura de zmeura |
Briosa Minunoasa - Briose cu cocos si glazura de zmeura |
Briosa Minunoasa - Briose cu cocos si glazura de zmeura |
Reteta inspirata din GoodFood
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu