sâmbătă, 11 octombrie 2014

Supa crema de dovleac

Daca credeai ca dovleacul turcesc e potrivit doar pentru placinta ar trebui sa incerci si supa crema. O supa aromata si consistenta, in care nu ezita sa adaugi putina scortisoara exact ca si la placinta. 

E prima data cand o prepar si mi-a fost frica ca Stefan nu va dori nici macar sa o guste. Surpriza! I-a placut si culoarea si mirosul :) Si a mancat-o toata :) 
O poti prepara si pentru copii mai mici de 4 ani, dar renunta la condimente. E o supa dulce si cremoasa care sigur le va placea.


Briosa Minunoasa - Supa crema de dovleac

Ingrediente

1kg dovleac turcesc/placintar taiat cubulete
1 morcov
1 ceapa mare
1 cartof mediu
1 patrunjel sau o felie groasa de telina
1 tija de telina daca nu ai folosir deja radacina
3-4 catei usturoi
sare dupa gust
1/2 linugurita chimen
1 varf cutit scortisoara
1 varf cutit nucsoara

Optional
Ulei de dovleac
seminte de dovleac
patrunjel
smantana/iaurt

Instructiuni

Taie ceapa marunt si caleste-o in 2-3 linguri de ulei. Cand se inmoaie adauga usturoiul tocat si mai lasa pe foc aproximativ 1 minut. Curata morcovul, cartoful, telina si taie-le cuburi. 
Adauga 1.5 l apa si apoi cubrile de morcov, telina, cartof si dovleac. Adauga si putina sare si acopera cu capac.
Lasa supa sa fiarba pana dovleacul si celelalte legume sunt moi. Adauga chimenul, scortisoara, nucsoara si sareaza dupa gust si lasa sa mai fiarba 5 minute.
Foloseste un blender sau un mixer vertical pentru a pasa fin legumele.

Supe e gata! Serveste-o cu putina smantana sau iaurt, ulei de dovleac si seminte de dovleac.

Pofta Buna! :)

Briosa Minunoasa - Supa crema de dovleac

Briosa Minunoasa - Supa crema de dovleac


2 comentarii:

  1. Arata asa de bine ca as incerca-o... desi dovleacul nu e in topul preferintelor mele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte buna, Alma :) semintele si uleiul de dovleac o completeaza perfect :)

      Ștergere