Ingrediente
300g Faina alba 650
300g Faina de secara
1 Cub de drojdie
1/2 lingurita Zahar
1 lingurita Sare
2 cani Apa calduta
100g masline negre feliate
Instructiuni
1. Cerne cele 2 tipuri de faina intr-un bol rotund, amesteca si formeaza o adancitura chiar in mijloc. Intr-un castron mic amesteca drojdia cu zaharul si acopera cu faina. Las-o deoparte pana ce faina de deasupra va incepe sa se crape. Toarna compozitia in adancitura din faina din bol si amesteca usor cu mana incepand din mijloc si incorporand usor faina de pe margini.
2. Adauga sarea in apa calduta si adauga la faina amestecand usor. Muta aluatul pe o suprafata de lucru pe care ai presarat faina. Daca aluatul ti se pare prea lipicios mai adauga faina, daca e prea tare mai adauga putina apa calduta. Daca nu ai o suprafata speciala pentru aluat, lipeste cu scotch 2 foi de hartie de copt. Fixeaza-le in toate cele 4 colturi. Lasa aluatul la crescut in bol si acoperit cu un prosop de bucatarie curat pentru 30-35 minute.
3. Se preincalzeste cuptorul la 170 grade si se tapeteaza cu hartie de copt o tava. Formeaza bilute din aluat putin mai mari decat o minge de ping-pong. Ruleaza aluatul pentru a obtine niste baghete cam de 1.5 cm grosime si 10-15 cm. Apasa-le cu mana pentru a le aplatiza.
4. O data ce ai format baghetele cu un cutit ascutit cresteaza linii paralele. Ia felii de masline si introdu-le in aceste crestaturi. Presara apoi putina faina pe ele, poti chiar si ceva sare mare de mare si introdu la cuptor pentru 30-40 minute.
In loc de maslinele negre poti folosi masline verzi cu gogossar, vor arata mult mai bine. Sau chiar ardei, ceapa sau rosii uscate. Daca iti doresti o varianta mai mediteraneana poti pune o in aluat 2 lingurite de ulei de masline si o lingurita de oregano uscat.
Serveste baghetele caldute fie cu unt fie cu ulei de masline aromatizat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu