duminică, 19 octombrie 2014

Salata calda de linte,ardei copt si bacon

Mazilique e cea care m-a inspirat si "comfort food" a devenit si pentru noi :)
Prepararea ei dureaza in jur de 30 minute, dar recent am descoperit un shortcut: poti folosi o cutie de linte gata fiarta si ardei copti din borcan. Baconul tot va trebui sa il prajesti.
Mai jos gasesti reteta "clasica" in care lintea se fierbe cu tije de telina si ardeiul trebuie copt.



Briosa Minunoasa - Salata calda
 de linte, ardei copt si bacon


Ingrediente

2 ardei kapia mari
150g linte verde
2 tije telina
sare
piper
ulei de masline
cateva felii de bacon


Instructiuni

Pune la fiert la foc mic lintea intr-o oala incapatoare impreuna cu tijele de telina taiate bucatele si putina sare. Ai grija ca apa sa acopere bine lintea, cam trei degete deasupra legumelor. 

Intre timp pune ardeii kapia in cuptor. Ideal ar fi sa folosesti grillul, dar daca cuptorul tau nu are aceasta functie, incalzeste cuptorul la temperatura mare si aseaza ardeii intr-o tava pe un nivel cat mai apropiat de partea superioara a cuptorului. Cel mai probabil vei avea nevoie de o temparatura mai mare de 200 grade. Eu am folosit grillul cuptorului la putere medie si penultimul nivel de inaltime.
Coace ardeii pe toate partile (cam 5-6 minute pe fiecare parte) si apoi aseaza-i intr-un bol de sticla. Presara sare, acopera-i cu un capac si lasa-i deoparte cateva minute sa se raceasca.

Cand lintea e moale strecoar-o si aseaz-o intr-un bol de salata. Decojeste ardeii copti, indeparteaza codita si semintele si taie-i fasii. Adauga ardeiul la linte si amesteca usor. Adauga putin ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Prajeste in tigaia de grill feliutele de bacon cate 1 minute pe fiecare parte. Poti sa tai si baconul fasii sau poti sa il lasi felii si sa le asezi peste salata in farfurie.


Shortcut

Strecoara lintea din conserva si aseaz-o in bolul de salata. Strecoara si 2-3 ardei kapia, taie-i felii si amesteca cu lintea. Asezoneaza cu sare si piper, prajeste baconul si savureaza ;)

Pofta buna! :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu