duminică, 25 octombrie 2015

Salam de biscuiti

Daca iti doresti o reteta simpla, rapida si foarte buna de desert, salamul de biscuiti e o alegere inspirata. Nu ai nevoie de ingrediente scumpe sau numeroase, nu e deloc complicat de realizat, poate cel mai greu te vei impaca cu timpul de asteptare (trebuie sa stea in jur de 1-2 ore la rece, mai mult decat iti va lua sa prepari prajitura).

Eu am vrut o consistenta cremoasa asa ca in loc de lapte am adaugat smantana pentru frisca. Ciocolata pe care am folosit-o a avut migdale caramelizate, dar daca doresti varianta clasica a salamului inlocuieste frisca cu lapte si foloseste o ciocolata neagra clasica. Mai poti adauga stafide, bucatele de nuci, alune, rahat, iar in loc de zahar pudra pentru ornat poti folosi razatura de cocos. 




Ingrediente

(Portie dubla)
540g biscuti populari
260g unt 
100g cacao
100g ciocolata neagra
240g zahar brun/alb
250ml smantana pentru frisca
vanilie
3 linguri de rom alb
2 plicuri zahar vanilat

Instructiuni

1. Topeste untul, ciocolata si zahrul intr-o craticioara, la foc mic. Cand s-au topit ia de pe foc si lasa la racit. Adauga apoi frisca, romul si vanilia si incorporeaza usor. 

2. Zdrobeste fin 250g din biscuiti, iar restul rupe-i in bucatele potrivite ca marime, aproximativ 1-1.5cm. Pune intr-un vas faina de biscuiti si pe cei bucati, adauga cacao si zaharul vanilat. 

3. Toarna amestecul de frisca si ciocolata peste amestecul de biscuiti si omogenizeaza usor. Daca alautaul de biscuiti ti se pare prea sfaramicios mai adauga pe rand cate 1-2 linguri de lapte. Ar trebui sa poti forma o biluta de din aluat.

4. Taie 2 bucati (40cm) de folie alimentara, pudreaza suprafata cu zahar pudra si pune jumatate din cantitatea de aluat pe prima folie. Ruleaza usor si modeleaza salamul in forma cilindrica. Rasuceste capetele.

5. Da la frigider pentru 2-3 ore.

Pofta sau ai!
Inspirat de Laura Adamache


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu