Iti recomand daca vrei sa o incerci sa incepi cu jumatate de portie. Poate aluatul nu iti ia mult timp sa-l faci, dar sa le umpli, rulezi, dat cu albus si presarat nuca, exista riscul sa te plictisesti. Dar efortul merita, sunt bune si calde, si dimineata la cafea si la pranz dupa masa si seara ca o placere vinovata.
Ai nevoie de 2-3 tavi dreptunghiulare, hartie de copt si cutit de pizza sau pinten (daca nu ai poti folosi un cutit normal bine acutit)
Ingrediente
400g faina alba200g unt la temperatura camerei
100g zahar
200g iaurt
1 lingura extract de vanilie
1/2 plic praf de copt
1 borcan gem tare (caise, capsuni sau fructe de padure)
1-2 albusuri
200g miez nuca macinat grosier
3-4 linguri zahar brun
Instructiuni
1. Amesteca faina, praful de copt, untul, zaharul, vanilia si iaurtul si framanta 4-5 minute pana obtii un aluat usor de manevrat, fara sa fie lipicios. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l in frigider 30 minute.
2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Imparte aluatul in bile mici, cat sa iti incapa in palma inchisa si intinde cu sucitorul foi rotunde pe o suprafata presarata cu faina, ca pentru pizza. Taie aluatul intocmai ca pe pizza folosind un cutit sau un pinten de bucatarie (rotita aceea zimtata pe un bat care seamana cu un cutit de pizza). Ia gem pe varful unei lingurite si aseaza-l la baza fiecarui triunghi. Ruleaza usor avand grija ca gemul sa ramana complet in interior, poti presa usor marginile cu degetele. Aseaza cornuletele la distanta de cativa centimetri unul de altul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
3. Bate albusul intr-un bol mic si folosind o pensula unge cu albus fiecare cornulet. Amesteca miezul de nuca cu zaharul brun si presara pe cornulete putin din amestec. da la cuptor pentru 15-17 minute pana se rumenesc. Oricum, vei simti dupa miros cand sunt gata :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu