Ingrediente
200g linte rosie1 morcov mare
1 ceapa medie
1/4 telina sau 2-3 tije de telina
1 cana bulion, dar cel mai bine ar fi bucati de rosii
2-2.5L apa
1 lingura ulei masline
2 frunze dafin
1 lingurita paprica
1 lingurita chimen
Instructiuni
1. Curata si spala bine legumele, inclusiv lintea. Taie ceapa, morcovii, telina si ardeiul cubulete si caleste-le intr-o tigaie incinsa in uleiul de masline. Cand ceapa e lucioasa, adauga paprica si mai lasa 1 minut. Adauga rosiile cuburi si lasa-le pe foc pana se ingroasa putin. Opreste focul si lasa deoparte pana fierbi lintea.2. Pune intr-o oala mare lintea spalata bine si apa cu un praf de sare. Cand lintea e aproape moale, 30-40 minute, adauga amestecul calit de legume. Lasa sa fiarba pana cand lintea si legumele sunt moi. Opreste focul si paseaza legumele pentru a obtine crema.
3. Foloseste un blender sa pasezi legumele. Adauga dafinul si chimenul si acopera cu capac. Lasa 10 minute supa acoperita.
Serveste cu paine cu ustoroi sau crutoane.
Pofta sa ai!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu