duminică, 4 ianuarie 2015

Chiftele de cartofi cu spanac

Daca te-ai saturat de cartofi prajiti, piure sau la cuptor ai putea incerca chiftelele de cartofi cu spanac. Sunt crocante la exterior, ceapa si spanacul se simt discret, iar branza le da o consistenta totusi moale in interior.






Ingrediente 

3 cartofi medii
1 ceapa
150g branza sarata de vaca
1 mana baby spanac proaspat
2 oua
piper proaspat macinat
70g linguri de pesmet

Instructiuni
1. Fierbe cartofii in coaja. Nu e nevoie sa fie foarte moi, vor mai sta in cuptor si vor avea timp sa fie bine copti :) dupa ce au fiert lasa-i cateva minute in apa rece.

2. Foloseste o razatoare pentru cartofi, branza si ceapa spalata si curatata. Pune totul intr-un bol si adauga ouale, 2 linguri de pesmet, spanacul tocat, putin piper si sare daca mai e nevoie. Amesteca cu o lingura.

3. Pune pesmetul care ti-a ramas intr-o farfurie intinsa. Formeaza bile mari din compozitia de cartofi, cam cat sa iti incapa in palma stransa. Aseaza-le in tava si apasa-le cu degetele pentru a le aplatiza. 

4. Da la cuptor la gril mediu sau 200 grade pentru 15-20 minute sau pana se rumenesc. Le poti servi ca si garnitura la friptura cu sos de smantana cu usturoi sau pur si simplu.

Pofta sa ai!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu