luni, 15 decembrie 2014

Pui cu legume. Multe legume

Sosul e piesa de rezistenta in reteta asta. Gustul subtil de cuisoare si dafin, dulceata morcovilor si a boabelor de mazare si consistenta cremoasa data de unt reusesc sa ridice la nivel inalt banala carne de pui.

In plus, daca si tie iti ramane din supa de pui facuta in weekend, e un prilej bun si cu siguranta merita sa o refolosesti. O strecori si folosesti zeama cum vei vedea mai jos. E simplu de realizat si poti chiar inlocui apa adaugata de mine cu vin alb sec. Ar trebui sa mai urce cu un nivel valoric toata reteta ;)




Ingrediente

1 lingura ulei de masline
4 pulpe superioare de pui cu os si piele
sare dupa gust
300ml apa sau vin
2 cepe mici curatate
2 cepe tocate
6 cuisoare
2 foi de dafin
200g morcovi mici congelati
2 tije de telina curatate si tocate
100g ciuperci albe taiate felii subtiri
150g mazare inghetata
250ml supa de pui din weekend strecurata
piper negru proaspat macinat
1 lingura patrunjel tocat
30g unt moale
2 linguri rase de faina

Ai nevoie de: o oala incapatoare cu capac
Timp de preparare: 1:30m

Instructiuni

1. Incinge uleiul intr-o cratita si rumeneste pe toate partile pulpele de pui pe care le-ai sarat putin inainte. Dupa 10-15 minute, timp in care le-ai intors pe toate partile, ar trebui sa fie gata. Scoate-le pe o farfurie si arunca grasimea.

2. Toarna apa sau vinul in cratita amesteca bine si desprinde bucatile de pui prinse de cratita. Lasa sa fiarba la foc mic apa pana scade la jumatate, cam 2 minute.

3. Inteapa cele 2 cepe mici intregi cu cuisoarele si adauga-le impreuna cu foile de dafin in cratita. Acopera cu capac si lasa sa fiarba 2 minute. Apoi adauga ceapa maruntita, telina, ciupercile, morcovii, supa de pui de ieri, mazarea si bucatile de carne.

4. Pune-le din nou la fiert. Cand incepe sa fiarba redu focul si acopera cu capac. Lasa sa fiarba 40-45 minute sau pana cand morcovii si mazarea sunt moi. Scoate cepele mici si cuisoarele.

5. Maesteca untul moale si faina intr-un bol. Adauga un polonic din zeama calda si amesteca pana se dizolva. Mai adauga unul :) Apoi toarna untul din bol in cratita, amesteca si lasa sa fiarba timp de 2 minute sau pana se ingroasa.

6. Adauga patrunjelul tocat, prajeste niste paine neagra si... Sa ai pofta! :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu