Ingrediente
500g branza dulce (eu folosesc branza Pilos de la Lidl, o gasesti in galetuta)150g smantana grasa
2 oua mari
120g zahar alb
2 linguri extract de vanilie
150g biscuiti simpli sau integrali
100g unt topit
1 plic gelatina pentru tort
Pentru topping: 300g fructe de padure si zahar dupa gust
Ai nevoie de: o tava de briose si hartiute speciale
Timp de preparare: 20-30 minute
Timp de coacere: 20 minute
Timp de racire: 2-3 ore
Instructiuni
1. Macina biscuitii intr-un robot de bucatarie si pune untul topit amestecand pana obtii mici firimituri de biscuiti.2. Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si pregateste tava tapetand formele cu hartiute.
3. Amesteca intr-un bol branza, smantana, ouale, zaharul si vanilia pana obtii o consistenta cremoasa. Ia cate o lingurita jumate din biscuiti si aseaza pe fundul formei de briosa presand usor pentru a obtine un blat compact. Umple forma cu crema de branza pana aproape de margine. Da tava la cuptor pentru 20 minute. Lasa-le la racit in tava pentru 10 minute. Usor indeparteaza hartia si aseaza-le pe o tava.
4. Pentru a prepara sosul de fructe poti folosi fructe proaspete sau congelate. Nu e nevoie sa le lasi la dezghetat. Adauga 2 linguri de zahar si amesteca. Adauga si gelatina si adu la fierbere. Lasa la racit.
5. Dupa ce s-au racit, vei observa ca mini cheesecakes au format o adancitura numai buna de umplut cu sosul de fructe. Cu o lingurita umple toate mini prajiturile si da la frigider cateva ore.
Pofta sa ai! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu