sâmbătă, 20 iunie 2015

Prajitura cu visine

Inca un rand, te riog :)

Cea din poza sunt eu, infulecand prajitura cu cirese facuta de Bubu meu :) Cel mai probabil a fost prima prajitura pe care am gustat-o si dupa cum se vede tare mi-a placut. Azi am testat-o pe Stefi, care a salivat pe langa cuptor si pe care cu greu l-am convins sa astepte pana se raceste (desi recunosc eu cand am mai crescut, o mancam fierbinte). Am taiat un rand din tava si am pus pe farfurie. Le-a mancat pe toate si a mai cerut o portie tot asa, adica inca un rand: "Mama, mai vreau. Tot asa, inca un rand, te riog"






Ingrediente

300g faina alba
4 oua mari
150g zahar
80ml ulei
120ml iaurt
1 vf de cutit de sare
1 lingura extract de vanilie
3/4 plic de praf de copt cu sofran (Dr. Oetker)
500g visine fara samburi

Instructiuni
1. Incinge cuptorul la 180 grade si tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt. Cerne intr-un vas faina si praful de copt (am folosit cu sofran pentru a accentua culoarea galbena a blatului). Lasa vasul deoparte.

2. Intr-un bol incapator bate ouale intregi impreuna cu zaharul, vanilia si sarea. Ouale trebuie sa isi tripleze volumul si sa obtii o crema consistenta.

3. Adauga uleiul lingura cu lingura, exact ca si la maioneza. Procedeaza la fel si cu iaurtul.

4. Pune faina peste amestecul de galbenusuri si incorporeaza cu o spatula amestecand de jos in sus.

5. Toarna aluatul in tava si presara visinele deasupra. Da la cuptor pentru 25 minute sau verifica cu o scobitoare daca s-a copt. Las-o sa se raceasca in tava. Taie felii cu ajutorul unui cutit zimtat si pudreaza cu zahar.

Pofta sa ai!






4 comentarii:

  1. Oana, adorabila si minunoasa ai fost de mica...iar prajitura asta(care a fost si prajitura copilariei mele :) ) ma face sa...hmmm....asa ca ma-ndrept spre bucatarie! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acuma am taiat-o calda si o mincam rinduri, rinduri. Le-am aratat poza ta si reteta si ai niste verisori impresionati! Iara eu imi amintesc ce fiara scumpa ai fost...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hi hi. Gabi sper ca ai facut in cea mai mare tava si ai avut cateva randuri pentru toti din casa :D Cum fiara??? Poate doar cand nu aveam gura plina de praji :) Si Bubu avea grija sa am tot timpul gura plina, dupa cum bine se vede din poza ;)

      Ștergere