miercuri, 5 noiembrie 2014

Chocolate Lava Cake - Mai simplu nu se poate

O reteta simpla, care nu lasa loc de reinterpretari, perfecta, spun eu, pentru a-ti face debutul spectaculos intr-ale dulciurilor. Daca te grabesti, daca vrei sa impresionezi, daca iti place la nebunie ciocolata, daca ai descoperit reteta preferata de glazura de vanilie sau ai o inghetata preferata, Chocolate lava cake iti sta la dispozitie :) De vreo 3 ani incoace pe noi ne tot cucereste, de prieteni nu mai vorbesc.
Multumesc Chef Adi Hadean :)






Ingrediente

3 Oua
3 linguri Faina
3 linguri Zahar
200g Unt
400g Ciocolata neagra

Sos

200g Fructe de padure
3-4 linguri Zahar

Instructiuni

1. Pre-incalzeste cuptorul la 200 grade

2. Intr-un ibric mare pune la topit untul si ciocolata. Ia de pe foc cand ciocolata s-a topit Amesteca ouale, zaharul si faina pana obtii o compozitie omogena. Toarna usor peste untul si ciocolata topite amestecand continuu.

3. Intr-o tava de briose aseaza 9-10 forme de hartie si umple-le cu compozitia de ciocolata lasand liber un deget de la margine.

4. Da tava la cuptor si lasa-le la copt pana suprafata prajiturilor incepe sa se crape, 6-10 minute. Ai grija sa nu le lasi prea mult, mijlocul se va intari si efectul de "running lava" se va pierde. Scoate tava si lasa prajiturile la racit pana prepari sosul.

5. Pune intr-un blender fructele si zaharul si mixeaza putin, lasa si cateva fructe intregi vor arata foarte bine in farfurie.

6. Indeparteaza hartia de copt de pe prajituri aseaza in farfurie si orneza cu sosul de fructe. Adauga si un glob de inghetata de vanilie daca vrei sau orice preferi sa mananci cu... multa ciocolata :)

Sunt sigura ca vei avea pofta! :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu