luni, 19 octombrie 2015

Un alt fel de placinta cu dovleac

Daca ar trebui sa aleg intre un entrement si o bucata de strudel cu dovleac, placintarul ar castiga detasat :D Rustic, rudimentar chiar, cu bucati grosiere de dovleac si la mai putin de 3 lei bucata, strudelul cu dovleac are un efect imediat si de fiecare data acelasi: imi ploua in gura, la propriu. Aaaa si sa nu uit: strudelul e cel pentru care, in scoala fugeam in pauza mare la cofetaria din colt sa-mi cumpar 2 bucati. 2! Si as mai fi mancat :D
Am incercat sa-i dau o noua infatisare in reteta asta, o consistenta cremoasa, uniforma, fina, bucati perfect taiate, sa fac putina ordine cu strudelul asta de dovleac. Asa ca l-am innobilat cu frisca si l-am asezat pe un aluat fraged ca la carte.





Ingrediente

Blat
240g faina
115g unt rece taiat cubulete
1/2 lingurita de sare
3 linguri apa rece

Compozitie

1 dovleac placintar din acela sub forma de para -sa-ti ramana aproximativ 1 kg dupa ce il cureti
1 bat de scortisoara
1 lingura scortisoara
250ml frisca lichida
60g zahar brun
2 oua batute usor

Ai nevoie de o tava dreptunghiulara 20x30cm, hartie de copt, mixer pentru pasat

Instructiuni

1. Taie dovleacul in cubulete si pune-l la fiert ntr-o oala mare. E gata cand poti infige usor furculita in el. Adauga batul de scortisoara, stinge focul si acopera oala cu un capac. Lasa acoperit pentru 5-10 minute.

2. Strecoara bucatile de dovleac, arunca batul si lasa la racit, intre timp poti pregati alautul.

3. Intr-un castron mare amesteca faina, untul si sarea. Framanta alautul pana obtii firimituri de aluat, adauga pe rand lingurile de apa rece framantand pana obtii o bila de aluat. Inveleste in folie si da la frigider pentru 30 minute.

4. In tava acoperita cu hartie de copt intinde cu mainile aluatul, acopera cu o alta hartie de copt si aseaza boabe de fasole. Da la cuptorul pre incalzit la 180 grade pentru 5 minute, apoi renunta la fasole si hartie de copt de deasupra si mai da la cuptor inca 7 minute.

5. Intr-un bol pune dovleacul fiert, ouale batute usor, scortisoara si zaharul si frisca si omogenizeaza cu blenderul pana obtii o crema fina.

6. Toarna compozitia peste aluat si da la cupor pentru 45 minute. 

7. Cand o scoti din cuptor, las-o sa se raeasca la temperatura camerei iar apoi pentru 1.5-2h in frigider.

Pofta sa ai!

Inspirata de aici







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu