Am incercat sa-i dau o noua infatisare in reteta asta, o consistenta cremoasa, uniforma, fina, bucati perfect taiate, sa fac putina ordine cu strudelul asta de dovleac. Asa ca l-am innobilat cu frisca si l-am asezat pe un aluat fraged ca la carte.
Ingrediente
Blat240g faina
115g unt rece taiat cubulete
1/2 lingurita de sare
3 linguri apa rece
Compozitie
1 dovleac placintar din acela sub forma de para -sa-ti ramana aproximativ 1 kg dupa ce il cureti1 bat de scortisoara
1 lingura scortisoara
250ml frisca lichida
60g zahar brun
2 oua batute usor
Ai nevoie de o tava dreptunghiulara 20x30cm, hartie de copt, mixer pentru pasat
Instructiuni
1. Taie dovleacul in cubulete si pune-l la fiert ntr-o oala mare. E gata cand poti infige usor furculita in el. Adauga batul de scortisoara, stinge focul si acopera oala cu un capac. Lasa acoperit pentru 5-10 minute.2. Strecoara bucatile de dovleac, arunca batul si lasa la racit, intre timp poti pregati alautul.
3. Intr-un castron mare amesteca faina, untul si sarea. Framanta alautul pana obtii firimituri de aluat, adauga pe rand lingurile de apa rece framantand pana obtii o bila de aluat. Inveleste in folie si da la frigider pentru 30 minute.
4. In tava acoperita cu hartie de copt intinde cu mainile aluatul, acopera cu o alta hartie de copt si aseaza boabe de fasole. Da la cuptorul pre incalzit la 180 grade pentru 5 minute, apoi renunta la fasole si hartie de copt de deasupra si mai da la cuptor inca 7 minute.
5. Intr-un bol pune dovleacul fiert, ouale batute usor, scortisoara si zaharul si frisca si omogenizeaza cu blenderul pana obtii o crema fina.
6. Toarna compozitia peste aluat si da la cupor pentru 45 minute.
7. Cand o scoti din cuptor, las-o sa se raeasca la temperatura camerei iar apoi pentru 1.5-2h in frigider.
Pofta sa ai!
Inspirata de aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu